Flowee spijkermat: review

door admin

In diverse teksten over de Flowee spijkermat kwamen de volgende vragen naar voren: heb je vaak las van spierpijn, ben je toe aan een betere nachtrust, wil je stress verminderen en zoek je een manier om je lichaam beter te kunnen ontspannen?

Deze vragen triggerden mij om er een te bestellen en een Flowee spijkermat review te schrijven. Er wordt namelijk beschreven dat een acupressuur mat dé oplossing zou zijn voor allerlei soorten klachten.

Klinkt veelbelovend, maar is het onzin of werkt het ook echt? Ik ging de test aan!

De Flowee spijkermat

Ik bestelde de bovenstaande Flowee spijkermat in de kleuren donkergrijs met zeegroen. Het lijkt op een soort kleine en dikkere yogamat, maar dan met ‘spijker’ puntjes. Toen ik aan de puntjes voelde, begonnen de twijfels.

Durf ik wel met mijn blote rug op die scherpe massage puntjes te gaan liggen? Doet dat geen pijn en kan het geen kwaad voor mijn huid?

Hieronder lees je mijn ervaring, informatie, tips en mijn Flowee spijkermat review!

Hoe gebruik je een spijkermat / acupressuur mat?

Houding 1: rugligging op de Flowee spijkermat

Ik heb eerst de meest populaire houding getest: rugligging op de mat. Met een dun pyjama t-shirt en kort broekje ging ik met mijn rug en een gedeelte van mijn billen op de mat liggen. Mijn hoofd legde ik ontspannen op een kussen.

Vanwege mijn gevoelige lichaam durfde ik niet direct op de scherpe puntjes te gaan liggen. Ik heb daarom eerst een aantal avonden met kleding op de spijkermat gelegen, om er rustig aan te wennen. Ik voelde de puntjes er wel degelijk in lichtere/comfortabele mate erdoorheen.

Op een gegeven moment ben ik met mijn blote rug op de mat gaan liggen. Dit voelde niet meteen aangenaam, maar naarmate ik er langer op lag werd het steeds fijner. Ik voel zowel met als zonder kleding dat mijn lichaam langzaam ontspant en steeds meer het matje in zakt.

Het helpt mij heel erg om vlak voor het slapen in een diepe ontspanning te komen. Vaak zet ik tegelijkertijd ook binaural beats, een geleide meditatie of een yoga nidra sessie (house of deeprelax app) aan.

Houding 2: een opgerolde mat in de nek

Na de rugligging heb ik ook aan aantal keer de tweede houding getest: de opgerolde Flowee spijkermat in de nek. De mat is flexibel door de zachte hoes en rolt daardoor makkelijk op. Je hebt ook speciale nek kussentjes, maar die heb ik zelf nog niet aangeschaft.

Voor mij werkt deze houding het beste als ik plat op een yoga mat lig met de opgerolde mat onder mijn hoofd. Het geeft mij bij nek/schouder en hoofdpijn klachten zeker verlichting, door het ontspannen gevoel. Daarnaast is deze houding ook fijn om na een yoga sessie of voor het slapen gaan te doen!

Houding 3: voeten op de spijkermat

De derde houding: met je voeten erop staan. Deze houding vond ik de meest uitdagende houding qua pijn sensatie. Ik heb eerst weer een aantal keren met dunne sokken op de mat gestaan om aan het gevoel te wennen. Het geeft een tintelend gevoel als ik met mijn voeten op de Flowee spijkermat sta.

Op een gegeven moment trekt dat gevoel weg en voel je de voeten op een ontspannen manier in de mat zakken. Ik heb vaak last van koude voeten, dus dit is pok een ideale manier om mijn doorbloeding extra te stimuleren.

Tip: werk je veel vanuit huis? Dan kun je tijdens het werken de mat onder je bureau leggen, om je voeten en benen te ontspannen!

Flowee spijkermat review: onzin of werkt het echt?

Helpjehormonen.nl – Beoordeling: 9.0 | Werkt het nou echt of is een spijkermat onzin? Voordat ik deze review schreef, heb ik de Flowee spijkermat eerst een paar maanden getest. De kunststof ‘spijker’ puntjes voelde in het begin wat onwennig en pijnlijk aan. Daarom geef ik als tip om de acupressuur mat eventueel eerst met hele dunne kleding of sokken aan te ervaren.

Iedereen heeft natuurlijk een andere pijngrens, er zijn ook genoeg mensen die meteen zonder kleding en sokken op de mat kunnen liggen of staan.

Ik kan uit mijn eigen test ervaringen zeggen dat ik het absoluut geen onzin vind! Ik ben inmiddels groot fan, waardoor de spijkermat een vast onderdeel is geworden van mijn avondroutine. Er gaat zelden een avond voorbij, dat ik niet voor het slapen gaan (15-30 minuten) op mijn spijkermatje lig (houding 1: rugligging).

Tip: zoek voor jezelf uit wat jij een fijne houding en een fijn moment vindt om de Flowee spijkermat te gebruiken. Hij is namelijk geschikt om op diverse manieren en tijdstippen te gebruiken. Ervaar het zelf en laat mij weten wat jij ervan vindt!

Wat zijn de voordelen?

Wil je na het lezen van mijn positieve ervaringen in deze Flowee spijkermat review, meer weten over de voordelen en tips voor het gebruik? Lees dan zeker ook mijn uitgebreide blog artikel over de voordelen van een spijkermat!

Waar kun je een Flowee spijkermat kopen?

Flowee spijkermatWie weet wil je mede dankzij deze Flowee spijkermat review een bestelling doen? Je hebt de keuze uit diverse kleuren, soorten en maten!

Een spijkermat, kussen of set koop je gemakkelijk en snel via de officiële webshop www.flowee.nl.

  • Altijd 60 dagen gratis uitproberen
  • 5 jaar garantie
  • Voor 16.00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter