Magnesium olie: wat is het, de werking en is het gevaarlijk?

door admin

Heb je last van spierpijn, ben je snel vermoeid of schiet je gauw in de stress? Het gebruiken van magnesium olie biedt veel voordelen. Het helpt je om beter te kunnen ontspannen, vermoeidheidsklachten kunnen afnemen en het kan er zelfs voor zorgen dat de pijn in je spieren zal verminderen.

In dit artikel vind je alles wat je wilt weten over magnesium olie!

Wat is magnesium olie?

Voor je lichaam is het ontzettend belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen. Het is namelijk een mineraal dat je lichaam zelf niet aan kan maken. Het is daarom goed om, naast je dagelijkse voeding, het ook op een andere manier aan te vullen.

Het is een belangrijk mineraal wat zorgt voor een stevige botopbouw en een optimale werking van de spieren en zenuwprikkels. Meer informatie kun je vinden in dit artikel: wat is magnesium en waar is het goed voor.

Naast voeding kun je het mineraal ook op andere manieren binnenkrijgen of aanvullen. Zo kun je ervoor kiezen om supplementen in te nemen, badvlokken te gebruiken of olie te smeren of sprayen.

Het gekke is dat magnesium olie eigenlijk helemaal geen olie is, maar het wordt zo genoemd omdat het olieachtig aanvoelt op je huid. Het bestaat uit een combinatie van gekookt water en magnesiumvlokken.

Waar is magnesium olie goed voor?

Het gebruiken van magnesium olie biedt ontzettend veel voordelen. Naast dat het zorgt voor ontspanning van je spieren, kan het gebruiken nog meer positieve effecten hebben op je.

Een aantal belangrijke voordelen:

  • Het zorgt voor het verlichten van spierpijn.
  • Verlicht bij krampen.
  • Je kunt beter ontspannen en valt dieper in slaap.
  • Het werkt hydraterend voor de huid.
  • Het draagt bij aan een goede botvorming en een gezond gebit.

Magnesium olie werking

Magnesium olie wordt veelal gebruikt om je spieren te laten herstellen of te ontspannen. Door het op je lichaam te wrijven, zal dit zorgen voor een helende en ontspannende werking op je spieren.

Wat doet magnesium olie? Door het aan te brengen op je huid, komt het vanzelf in je bloedbaan terecht. Dit zorgt ervoor dat de magnesium door je lichaam wordt opgenomen, zonder dat je hier iets voor hoeft te slikken. Magnesium olie is een effectieve manier, omdat de huid het mineraal ontzettend snel en goed opneemt!

Hoe en hoe vaak gebruik je magnesium olie?

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je het op je lichaam smeren of sprayen. Je kunt de olie over je hele lichaam gebruiken op de plekken die jij fijn vindt of waar je pijn hebt.

Waar smeer je de olie?

Wil je dat de olie goed wordt opgenomen in je bloedbaan? Smeer het dan op plekken waar het goed en snel wordt opgenomen. Dit zijn met name je voetzolen, je oksels of bij je liezen. Bij het gebruik van magnesium olie, is het erg belangrijk dat je huid schoon is, dus ook geen andere lotions of verzorgingsproducten.

Tip: gebruik het niet op wondjes of bij huiduitslag.

De aanbevolen dosering

De hoeveelheid magnesium olie die je kunt aanbrengen, hangt af van verschillende factoren. Het merk van je product, je lichaamsgewicht en het hebben van wel of geen tekort spelen hierbij een belangrijke rol. Meestal zie je ook een advies dosering op het product of op de verpakking staan.

Gebruik je het omdat je klachten ervaart? Dan wordt er in het algemeen aangeraden om dagelijks vier sprays per 10 kilogram aan lichaamsgewicht te gebruiken. Één spray bevat circa 15 milligram.

Heb je geen klachten, maar gebruik je het als aanvulling op je dagelijkse leven? Kies dan voor twee sprays per 10 kilogram aan lichaamsgewicht.

Nadat de spray minimaal 10 minuten op je huid heeft gezeten, kun je het afspoelen met water. Voel je het licht tintelen op je huid? Dit betekent dat het wordt opgenomen door je lichaam.

Is magnesium olie gevaarlijk?

Magnesium olie is niet gevaarlijk. Magnesium is namelijk een lichaamseigen stof. Bij een juiste dosering is het gebruik daarom niet gevaarlijk. De juiste dosering vind je meestal op het label of de verpakking van het product. Het is belangrijk om je aan deze juiste hoeveelheden te houden!

De mogelijke bijwerkingen

Het is niet gevaarlijk, maar je kunt na het aanbrengen wel last krijgen van eventuele bijwerkingen. Een veelvoorkomende bijwerking is een reactie van de huid. Het is verstandig om van te voren eerst een kleine test te doen om te kijken of je last krijgt van bijwerkingen.

De huid kan gaan prikken, plakken, vervellen en ook rode bultjes komen voor. Bij veel mensen verminderen deze klachten nadat zij enige tijd hebben doorgezet.

Heb je al langer last van een tekort aan magnesium? Dan kun je last krijgen van onder andere hoofdpijn en pijn aan de zenuwen. Na een paar dagen zullen deze klachten weer verdwijnen. Je lichaam heeft namelijk de tijd nodig om zich te kunnen herstellen van het tekort.

Heb je last van een lage bloeddruk? Wees dan extra voorzichtig met magnesium. Het product kan namelijk zorgen voor symptomen die horen bij een lage bloeddruk. Ook als je nierpatiënt bent, is het raadzaam om een arts te raadplegen. De dosering voor nierpatiënten ligt namelijk een stuk lager.

Waar kan ik magnesium olie kopen?

Als je een nieuw product gaat kopen wil je vaak weten welke de beste in zijn categorie is? Lees hiervoor het artikel: De beste magnesium olie kopen? Dit is de TOP 3!

Er zijn verschillende webshops waar je gemakkelijk olie’s kunt bestellen om thuis te laten bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan bol.com, zij hebben een goed en groot aanbod qua merken en soorten.

Hieronder vind je een product tip: populair en goeie reviews bij bol.com!

Bronnen

  1. www.gezond.be/wat-zijn-de-mogelijke-voordelen-van-magnesiumolie/
  2. www.zechsal.nl/blog/magnesiumolie-bijwerkingen
  3. www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/magnesium.aspxBijlagenI

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter