Wat zijn de voordelen van een spijkermat?

door admin

Heb je vaak last van gespannen spieren, val je moeilijk in slaap of kan je wel wat rust in je hoofd gebruiken? Dan zijn de spijkermat voordelen misschien de oplossing voor jouw struggles. Het klinkt misschien een beetje eng, maar het zijn natuurlijk geen echte spijkers!

Spijkermatten zijn tegenwoordig enorm populair, maar hoe werkt het en wat zijn de spijkermat voordelen? Je leest het allemaal in dit artikel!

Hoe werkt een spijkermat?

Hoe werkt een spijkermat
Een spijkermat ook wel acupressuur mat, is een mat met vele duizenden drukpunten. De drukpunten bestaan uit achthoekige spikes met scherpe uiteinden. Hoe werkt het dan precies?

Het is eigenlijk vrij simpel. Wanneer je op een acupressuur mat gaat liggen, dan zetten de scherpe puntjes druk op belangrijke zenuwpunten in het lichaam. Het kan in het begin wat pijn doen, maar dat wordt steeds minder!

De hersenen registreren de pijnsignalen en als reactie hierop maken ze de hormonen endorfine en oxytocine aan. Deze gelukshormonen hebben positieve effecten op zowel je mentale als fysieke gezondheid.

Een ander voordeel is dat de bloedscirculatie verbeterd. Het effect hiervan is dat de bloedvaten wijder worden, je spieren warmer en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Spierklachten kunnen hierdoor verminderen. Hieronder staan alle spijkermat voordelen voor je op een rij.

Spijkermat voordelen en nadelen

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terechtgekomen omdat je graag de voordelen van een spijkermat wil weten? Ik waarschuw je van te voren, dat je na het lezen van dit artikel waarschijnlijk zo nieuwsgierig bent geworden, dat je meteen een exemplaar koopt om het zelf te ervaren!

Belangrijk: lees ook de nadelen van een acupressuur mat even goed door. Want hij is helaas niet voor iedereen geschikt voor gebruik.

Dit zijn de voordelen van een spijkermat;

✔ Bevorderd ontspanning in het gehele lichaam.
✔ Stimuleert de doorbloeding.
✔ Een betere doorbloeding zorgt ervoor dat spieren warm worden en de afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd.
✔ Verbeterd de nachtrust.
✔ Verminderd pijnklachten (zoals: spierspanning, rugklachten, schouderpijn, nekklachten en voetklachten).
✔ De hersenen maken endorfine en oxytocine (gelukshormonen) aan, welke zorgen voor meer ontspanning.

De nadelen van een spijkermat;

Ik kan voor mij persoonlijk geen nadelen van een spijkermat verzinnen. Alleen voor andere mensen kan gelden dat je dit soort producten helaas niet mag gebruiken bij de onderstaande scenario’s.

✘ Bloedstollingproblemen, hartproblemen en/of gebruik van bloed verdunnende middelen.
✘ Huidproblemen op de plekken waar de mat gebruikt wordt.
✘ Zwangerschap: raadpleeg eerst een arts/verloskundige om te overleggen.

Waar is een spijkermat goed voor?

Een acupressuur mat kan voor verschillende klachten gebruikt worden. Hieronder een rijtje met klachten waarbij je veel voordelen kan ervaren van een spijkermat.

  • Nek en schouderklachten
  • Ontspanning bij spieren die vastzitten
  • Slaapproblemen
  • Diverse rugklachten waaronder spit en hernia
  • Fibromyalgie
  • Pijnlijke en vermoeide voeten, hielspoor en wintertenen
  • Autisme en ADHD (ook bij kinderen)
  • Frozen shoulder & Whiplash
  • Chronische en reumatische pijnklachten
  • Burn-out & Stress

Tips voor het gebruik van een spijkermat

Hoe lang moet je op een spijkermat liggen? Ik vind het persoonlijk fijn om er ongeveer 15-30 minuten voor het slapen (in bed) op te liggen. Ik leg hem weg zodra ik slaperig word. Ik raad je uit eigen ervaring aan om deze Flowee spijkermat of een complete set (mat en kussen) te kopen.

Heb je een lage pijngrens? Ga dan de eerste paar keer met dunne kleding aan op de mat liggen of met sokken aan erop staan.

Kijk bij aanschaf of de mat gewassen kan worden. Voor de collectie van het merk Flowee geldt dit wel. Verwijder eerst de binnen vulling, daarna kan de buitenhoes met de hand gewassen worden op een maximale temperatuur van 30°C .

Heb je last van onrustige voeten? Leg de spijkermat dan onder je voeten terwijl je zit. Flowee heeft eventueel een kleine spijkermat en een spijkermat kussen die hier geschikt voor zijn. Beide producten zijn in diverse kleuren beschikbaar.

Je kunt natuurlijk ook een mat van normale grootte kopen, die heeft als voordeel dat je hem voor alles kan gebruiken.

Regelmatig nek, schouders of hoofdpijn? Gebruik dan het speciale kussen of een normale acupressuur mat en rol hem op. De populairste mat en het speciale kussen zijn bij Flowee ook als complete set (mat + kussen) te koop in diverse kleuren.

Wil je de spijkermat voordelen zelf ervaren?

Flowee spijkermatWil je testen of de spijkermat voordelen ook voor jou werken? Er zijn diverse bekende merken, maar ik ben zelf super tevreden over het merk Flowee!

Hun mooie producten bestel je gemakkelijk en snel via www.flowee.nl. Je hebt de keuze uit diverse kleuren, soorten en maten.

Twijfel je nog? Ik heb een review over de Flowee spijkermat geschreven. Mijn review kan je misschien helpen bij het maken van een juiste keuze!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter